Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
F-MULTI MINERALS kompleks składników mineralnych proszek 212,4 g - ForMeds
Opis
F-MULTI MINERALS kompleks składników mineralnych w proszku
Suplement diety F-MULTI MINERALS zawiera kompleksową kompozycję 11 składników mineralnych w formie proszku. W jego skład wchodzą chrom, cynk, jod, magnez, mangan, miedź, molibden, potas, selen, wapń i żelazo:
Zalecana dzienna porcja:
Wsypać 1 porcję (3 płaskie miarki) do suchego naczynia. Dodać 300 ml wody lub innego napoju i wymieszać. Należy zachować kolejność przygotowania, aby dokładnie rozpuścić proszek. Spożywać 1 raz dziennie w trakcie posiłku. Przed użyciem energicznie wstrząsnąć pojemnik. Po rozpuszczeniu proszku tworzy się zawiesina.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Dane produktu:
- masa: 212,4 g (30 porcji)
- opakowanie: puszka
- chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci
- producent: FORMEDS Sp. z o.o., ul. Grunwaldzka 184, 60-166 Poznań
Składniki:
Wapń (cytrynian wapnia), magnez (cytrynian magnezu), potas (cytrynian potasu), cynk (cytrynian cynku), żelazo (fumaran żelaza), mangan (glukonian manganu), miedź (glukonian miedzi), jod (jodek potasu), selen (L-selenometionina), molibden (molibdenian sodu), chrom (pikolinian chromu)
Składniki: | Porcja dzienna (3 płaskie miarki): |
Chrom | 40 µg (100%* RWS) |
Cynk | 10 mg (100%* RWS) |
Jod | 150 µg (100%* RWS) |
Magnez | 375 mg (100%* RWS) |
Mangan | 2 mg (100%* RWS) |
Miedź | 2 mg (100%* RWS) |
Molibden | 50 µg (100%* RWS) |
Potas | 300 mg (15%* RWS) |
Selen | 55 µg (100%* RWS) |
Wapń | 800 mg (100%* RWS) |
Żelazo | 7 mg (50%* RWS) |
*RWS - referencyjna wartość spożycia