Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Fasola Mung nasiona na kiełki EKO 50 g - Dary Natury
Opis
Ekologiczne nasiona fasoli mung na kiełki
Fasola Mung - nasiona na kiełki z certyfikatem ekologicznym. Od wielu lat kiełki stanowią element zdrowej diety. Zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji, które są łatwo przyswajalne przez organizm. To idealny element zdrowej diety.
Sposób użycia:
Przygotowanie kiełków w warunkach domowych: wyłóż gazą płaski talerz lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę nasyp pojedynczą warstwę nasion i podlej wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Uzupełniaj wodę, tak aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieść w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
Dane produktu:
- masa: 50 g
- posiada certyfikat ekologiczny
- pochodzenie surowców: rolnictwo spoza UE
- zalecane warunki przechowywania: przed wysiewem przechowywać w suchym i ciemnym miejscu
- producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Składniki:
Fasola Mung nasiona 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego