Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zioła szwedzkie z piołunem Marii Treben 90,2 g - Orion
Opis
Zioła szwedzkie z piołunem Marii Treben
Zioła Szwedzkie Marii Treben z piołunem to oryginalne zioła szwedzkie w postaci sypkiej do zalania alkoholem.
Sposób użycia:
Zioła zalać 2 x 0,7 l wódki zbożowej lub owocowej 38-40% w 2 litrowej butelce z szeroką szyjką i pozostawić w ciepłym lub słonecznym miejscu. Codziennie nalewką wstrząsnąć (również później już przed użyciem). Po 14 dniach należy przecedzić do mniejszych butelek i przechowywać w chłodzie. Tak przygotowana nalewka może leżeć nawet kilka lat. Im dłużej stoi tym jest skuteczniejsza.
Zewnętrznie: aby zrobić okład bierze się kawałek waty lub ligniny, zwilża ziołami szwedzkimi i przykłada na odpowiednie miejsce, które wcześniej smaruje się maścią nagietkową lub dowolną tłustą maścią. Na to nakłada się nieco większy kawałek folii, aby nie pobrudzić ubrania. Na koniec okład przymocowuje się przy pomocy chusty, lub okręca bandażem. Okład powinien, w zależności od rodzaju schorzenia, oddziaływać od 2 do 4 godzin. Jeśli pacjent dobrze znosi okład, można go również pozostawić na noc. Po zdjęciu okładu, skórę w miejscu jego przykładania należy popudrować. Jeśli mimo to, u osób o bardzo wrażliwej skórze, wystąpią podrażnienia, należy okład stosować krócej lub na jakiś czas zupełnie z nich zrezygnować.
Wewnętrznie: profilaktycznie, według "Starego Rękopisu", zażywa się rano i wieczorem po jednej łyżeczce do herbaty. Przy niedomaganiach każdego typu można przyjmować trzy łyżeczki do herbaty. Przy złośliwych schorzeniach należy zażywać dwie do trzech łyżek stołowych dziennie w następujący sposób: każdą łyżkę ziół szwedzkich rozcieńczyć 1/8 litra herbatki ziołowej, porcję taką podzielić na dwie części i pierwszą z nich pić pół godziny przed, a drugą pół godziny po posiłku.
Dane produktu:
- pojemność: 90,2 g
- opakowanie: torebka
- przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Składniki:
10 g piołunu, 5 g mirry, 0,2 g szafranu, 10 g liści senesu, 10 g kamfory, 10 g korzenia rabarbaru, 10 g korzeni kurkumy, 10 g manny, 10 g teriaku, 5 g dziewięćsiłu, 10 g korzeni arcydzięgla