Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni bezglutenowa 500 g - Pięć Przemian
Opis
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni. Bez dodatku cukru, 100% vege. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
Sposób przygotowania:
- nagrzej piekarnik do 190°C,
- brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym,
- wsyp mieszankę do miski,
- dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody,
- wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny,
- po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Dane produktu:
- masa: 500 g
- produkt polski
- zalecane warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte
- producent: Pięć Przemian - Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Składniki:
Mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1559 kJ / 373 kcal,
Tłuszcz: 15 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g,
Węglowodany: 39 g,
w tym cukry: 1,7 g,
Błonnik: 15 g,
Białko: 16 g,
Sól: 1,7 g.